Робота з командою: мотивація бариста
Ця інформація буде корисною для тих, хто вже володіє своєю кав'ярнею або тільки починає бізнес. Бувають випадки, коли в команді з'являються справжні професіонали, але з часом їх ентузіазм втрачається. Уміння підтримувати співробітників і мотивувати їх - практично мистецтво. Оволодівши ним, у вашого закладу з'явиться величезна конкурентна перевага.
Як приготувати каву раф
Раф - це скоріше кавово-молочний коктейль з додаванням ванільного цукру та звичайного цукрового піску. Ніжна текстура й солодкість чимось навіть нагадують крем-брюле. Зараз цей вид кави зустрічається чи не в кожному ресторані, та найчастіше його замовляють жінки. Назва напою скорочено від імені Рафаель - тої людини, яка вперше замовила її в кав'ярні.
Контрабанда кави - вплив на кавову індустрію
Щодня тисячі кілограмів кавових зерен купуються, продаються і транспортуються по всій земній кулі. Значна частина продукції потрапляє від виробника до обсмажувальника легальним способом. Однак деякі партії перетинають кордони в руках контрабандистів. Про контрабанду зеленої кави та її вплив на кавову індустрію ви можете дізнатися з нашої статті.
Коктейлі на основі кави - кращі рецепти
Справжнім кавоманам точно відомо, які компоненти додати до кави, щоб зробити її знайомий смак незвичнішим. Такий напій гармоніює з різними компонентами. З тим самим успіхом ви можете надати вмісту тропічних ноток або змішати його з алкоголем. Кавові коктейлі настільки цікаві та своєрідні, що важко відмовитися від дегустації хоча б одного з них. Пропонуємо вашій увазі кілька рецептур, які приведуть вас у захват.
Основи блендінга
Говорять, ніби найкращі еспресо-шоти створюються на основі блендів (сумішей). Чи правда це? Давайте детальніше вивчимо поняття блендінга. Якщо повернутися до історії, то перші купажі з'явилися завдяки використанню робусти. Оскільки її зерна давали щільну пінку та довгу гіркоту в посмаку, що на той час було головними показниками міцності напою. До цього моменту кавомани вживали тільки моносорти з різних частин світу. Однак через це смакові особливості кави просто стиралися. Щоб відчути різницю сортів, і почали додавати робусту.
Як відкрити кав'ярню: що потрібно знати? Частина 2
У попередній частині статті ми розібралися з деякими ризиками, що заважають відкриттю власної кав'ярні. Ми поговорили про важливість правильного місця розташування, професіоналізму й націленості на аудиторію. Що ще потрібно враховувати перед тим, як зайнятися бізнесом?
Як відкрити кав'ярню: що потрібно знати? Частина 1
Можливо, ви вже замислювалися про те, щоб змінити рід своєї діяльності і зайнятися веденням бізнесу. Ідея про відкриття власної кав'ярні з унікальною атмосферою і нестандартним меню заманлива. Тут ви можете втілити будь-які нетривіальні задумки та запропонувати відвідувачам найсмачніші ласощі до кави! Але також варто врахувати всі ризики, щоб не “прогоріти” з реалізацією мрії.
Чи можна обсмажити каву вдома?
Свіжообсмажені кавові зерна розносять у приміщенні розкішний, привабливий аромат. А приготований з них напій подарує незабутні смакові відчуття. Безсумнівно, кавомани замислювалися про процеси обсмажування. А хтось і зовсім хотів би обсмажити каву самостійно - в домашніх умовах. Пропонуємо познайомитися і спробувати ефективні способи обсмажування.
Як приготувати справжній Флет Вайт?
Якщо ви не великий прихильник кави з молоком, можливо, випробувані ще не всі варіанти? Поцікавтеся цікавим кавово-молочним напоєм Флет Вайт. Як його правильно приготувати - читайте в статті!
Найвідоміші моносорти
Досвідчені кавові гурмани можуть розпізнати безліч нюансів в ароматі та палітрі смаків напою. Найчастіше в асортименті магазинів представлені бленди з оптимальними характеристиками: приємний смак, делікатний букет, що властиво для суміші арабіки й робусти. А ось моносорти виділяються витонченою композицією. Вони високо цінуються за унікальні акценти, які з'являються якраз завдяки відособленості сорту. Зерна елітної якості надають каві благородних нот, до яких важко залишитися байдужим.
Чим відрізняється кава з турки і кавомашини?
Кавові гурмани сперечаються на багато тем. Так, одні з упевненістю заявляють, що смачніше маслянистого еспресо з кавомашини нічого бути не може. Інші наполягають на традиційному методі приготування кави в турці. Адже саме в мідній джезві, привезеній зі Стамбула, вдається домогтися насиченого смаку. Але в дискусію втрутилися експерти. З'ясуймо, чому ж кава, яка заварюється з тих самих зерен і однієї води, набуває різних якостей.
Як зрозуміти - хороша кава чи погана?
Суперечки про те, яку каву слід вважати хорошою, а яку ні - не вщухають. Причому дискусії народжуються як на просторах інтернету, так і в повсякденності. За якими ознаками розпізнати якісну продукцію ви дізнаєтеся в нашій статті.
Дальгона-кава - кавовий тренд 2020 року
Екстравагантний кавовий напій родом з Південної Кореї має повітряну кремову пінку. Завдяки корейському акторові Чон Іль це частування стало трендовим у 2020 році, причому не тільки на території його рідної країни. Публікації з дальгона-кавою зустрічаються в Інстаграмі понад півмільйона разів. Ролики з приготуванням кави на ТікТок та Ютуб продовжують збирати мільйони переглядів. Давайте розберемося, чому змішана кава стала топовою в соціальних мережах!
Як приготувати смачну каву вдома
Щоб ми змогли приготувати всього одну чашку кави, знадобиться 2000 годин. Чому? Все просто: стільки часу необхідно на проростання зерен, їх обробку, обсмажування. А вже після цього можна порадіти неповторному аромату й смаку. Простіше всього відвідати кафе та замовити ароматний напій у бариста. Але якщо ви любите заварювати каву на своїй кухні, слід дотримуватися деяких нескладних рекомендацій. Запасіться терпінням, підготуйте якісну обсмажену зернову каву, і приготування напою стане дуже простим і цікавим заняттям!
Готуємо сироп до кави самостійно
У любителів солодкої кави частенько можна знайти парочку цікавих сиропів, хоча нерідко хочеться більшого різноманіття добавок. Топінги продаються в магазинах. Але якщо ви вважаєте за потрібне здивувати себе та своїх близьких чимось оригінальним, спробуйте приготувати сироп в домашніх умовах!
Способи заварювання кави. Частина 2
Ми вже розповіли про те, як заварювати каву у френч-пресі, пуровері й аеропресі. Тепер розберемося з іншими популярними способами приготування улюбленого підбадьорюючого напою!
Способи заварювання кави. Частина 1
Кожен зі способів приготування кави відрізняється тонкощами проведення процедури, а також своїми перевагами. Від того, яким чином приготований напій, залежить здатність різних сортів "розкриватися" і проявляти найкращі сторони. Поговорімо про те, які сьогодні існують технології для заварювання ароматної кави.
Основні способи обробки кавових зерен
Перед розфасовкою сире кавове зерно обробляють, від цього багато в чому залежить, якою кава вийде в ростері, по завершенню обсмажування. Процес включає безліч етапів: збір врожаю, його очищення, висушування, підготовку до майбутнього транспортування. У різних регіонах кава оброблюється відмінними способами. Цей факт пояснюється обмеженістю в ресурсах, бажанні скоротити витрати або підтриманням традицій. Деякі плантатори передають сировину державним станціям, інші обробляють зерно власними силами.
Кава марагоджип - яка вона?
Досить рідкісним підвидом арабіки вважається сорт Марагоджип. Його відрізняють великі зерна та різноманітні смакові відтінки. Вирощувати таку каву складно з огляду на її чутливість до ґрунтового складу, кліматичних умов і комах. Якщо вже плантатору вдалося виростити Марагоджип і довести урожай до зрілості, то для нього це велика удача. Через особливі вимоги до культивації даний сорт оцінюється вище інших різновидів арабіки.
Способи вирощування кави
Стосовно кави, вирощеної в тіні, існує декілька думок. З позитивних моментів - напій виходить більш смачним, якісним, має виражену солодкість і щільне тіло. Крім того, тіньовий спосіб вирощування кавового дерева благотворно впливає на екологію. В цьому випадку не потрібно вирубувати ліс під величезні плантації, екосистема не порушується. Опале листя удобрює ґрунт, а птахи оберігають рослини від комах-шкідників. Застосування добрив і пестицидів теж не актуально. Але з іншого боку фермер отримує набагато менше врожаю, що не дуже вигідно в плані ведення бізнесу. Ягід на гілках формується менше, а збирати їх треба тільки руками.
Показано з 21 по 40 із 134 (7 сторінок)