0

Як правильно приготувати каву у фільтровій кавоварці

ЯК ПРАВИЛЬНО ПРИГОТУВАТИ КАВУ У ФІЛЬТРОВІЙ КАВОВАРЦІ

Фільтрова кавоварка, яку часто називають просто кавоваркою, є майже в кожному українському домі. Але чи справді це ідеальний спосіб приготування кавових зерен? Ми вважаємо, що за допомогою фільтрової кавоварки, використовуючи середній помел, можна приготувати чудову каву. Вам не потрібно купувати дорогі кавомашини, автомати чи заварювати каву вручну за допомогою керамічних і металевих фільтрів. Навпаки, фільтрована кава набагато краще розкриває аромати кавових зерен у фільтровій кавоварці, ніж в автоматі. Якщо у вас є кавомолка — будь то електрична чи ручна — ніщо не завадить вам приготувати чудову каву.

Як працює кавоварка

Щоб приготувати каву з насиченим смаком і ароматом у фільтровій кавоварці з дрібнопористим фільтром і чистою водою, потрібно використовувати достатню кількість кави. Чим менше меленої кави, тим слабшим буде смак. Вода у кавоварці крапає на кавову гущу, проходячи через мелені зерна і фільтр. При цьому випаровується багато води, і не всі частинки кави повністю розкриваються. Вода трохи затримується у фільтрі, що дозволяє аромату кави краще розкритися.

Скільки меленої кави потрібно для фільтрової кавоварки?

Незважаючи на те, що смак кави передусім залежить від умов вирощування рослин і дбайливого обсмажування зерен, занадто дрібний фільтр також може вплинути на аромат. Як любителю кави, вам варто використовувати хороший фільтр, м’яку воду та якісні зерна. Наш досвід показує, що кількість меленої кави має більше значення для кінцевого результату. Для насиченого смаку вам знадобиться 60 грамів кави на літр води. Поки кава повністю не пройшла через фільтр, не додавайте воду. Якщо кава виявиться занадто міцною, її можна розбавити пізніше.

Кращий аромат з іншим типом фільтра?

Кожна кавоварка та спосіб приготування впливають на аромат і смак кави. У фільтровій кавоварці кава має інший смак порівняно, наприклад, з френч-пресом. Це питання смаку, тому радимо експериментувати.

Як працює фільтрова кавоварка?

Вода з резервуару нагрівається і при температурі майже 100°C піднімається через трубку. Потім гаряча вода крапає через розпилювач на кавову гущу у фільтрі. Вода проходить через мелений кавовий порошок, вимиваючи аромати, і виходить у вигляді кави, яка капає в кавник. Фільтр запобігає попаданню кавової гущі в кавник. Кава готова, коли вся вода опиниться в кавнику.

Яку каву використовувати для фільтрової кавоварки?

Для фільтрової кавоварки найкраще підходить кава світлого обсмаження. Цей тип обсмажування дозволяє максимально розкрити всі аромати кавових зерен. Молоти таку каву слід на середньому рівні.

Скільки ложок кави класти в фільтрову кавоварку?

Одна столова ложка вміщує приблизно 12 г меленої кави. Цього достатньо для 200 мл води.

Як приготувати каву у фільтровій кавоварці?

Вам знадобиться 6 г меленої кави на 100 мл води. Одна повна столова ложка містить приблизно 12 г кави. Влийте потрібну кількість води в резервуар, засипте середньомелену каву у фільтр, який попередньо встановили в кавоварку. Увімкніть кавоварку, і через кілька хвилин кава буде готова, і ви зможете насолоджуватися нею.

Скільки кави класти в фільтрову кавоварку?

Для приготування кави у фільтровій кавоварці використовуйте приблизно 6 г кави на 100 мл води. Як правило, це одна злегка з гіркою столова ложка кави на 200 мл води.